PRAKTISCH

AFSPRAKEN

U maakt best telefonisch 0472/95 17 18 een afspraak. Eventueel kunt u ook per mail (jolien@kinemaenhoudt.be) een afspraak maken. Indien u per e-mail een afspraak maakt, wacht u best op de bevestiging. Dit om misverstanden te vermijden.

Wat brengt u mee op de eerste afspraak :

* Voorschrift van de doorverwijzende arts

* Kleefbriefje van de mutualiteit

* Identiteitskaart

* Eventueel een onderzoeksverslag of protocol van medische beeldvorming (RX, scan, echografie, …)

Bij hinder, gelieve 24u op voorhand te verwittigen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een behandeling?


Ik werk volgens de conventietarieven van het RIZIV. Dit wil zeggen dat ik mij aan hun officiële tarieven hou en u ook een hogere terugebetaling geniet. Deze tarieven zijn vrij ingewikkeld, maar een sessie kost ongveer €25 ( volledige lijst vindt u hier). Indien u over een geldig doktersvoorschrift beschikt (minder dan 2 maanden oud bij aanvang van de behandeling), dan zal uw mutualiteit minstens 70% terugbetalen. Deze terugbetaling kan nog hoger zijn als u een voorkeursregeling heeft bij uw mutualiteit, van een verhoogde tegemoetkoming geniet of een aanvullende (ziekte)verzekering hebt.
Hoelang duurt een behandelsessie?


De eerste behandeling duurt gemiddeld 45min; op die manier is er voldoende tijd om uw klachten in kaart te brengen en u volledig te onderzoeken. Een vervolgbehandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Een sessie kan soms langer duren.
Hoe kan ik betalen?


Elke behandeling kan contant of per overschrijving afgerekend worden. Ook is er de mogelijkheid om via de Bancontact/Payconiq-app te betalen.

Er is voorlopig geen Bancontact-terminal aanwezig in de praktijk.
Kan ik dichtbij parkeren?


Ja, er is voldoende plaats in de straat.
Coronamaatregelen


Door het coronavirus zijn er enkele extra maatregelen voor u als patiënt. U komt binnen met een mondmasker. U wast uw handen na het binnenkomen. Neem daarna plaats in de wachtzaal tot de therapeut u komt halen. Neemt u ook een handdoek mee om op de behandeltafel/oefenmat te leggen? Er is ontsmettingsalcohol aanwezig in de praktijk. Alles wordt goed ontsmet en verlucht tussendoor. Indien u ziek bent, (klachten hebt als rillingen/koorts, keelpijn, hoest of plotse geur- of smaakverlies) of in nauw contact bent geweest met een bevestigd coronapatiënt, gelieve contact op te nemen met de praktijk voor u langskomt en dan spreken we verder af.